Domaine des Agnelles

Verblijfsinformatie

Welkom op Domaine des Agnelles

Tips, verzoeken en suggesties om jullie verblijf op Domaine des Agnelles te optimaliseren. Welkom op Domaine des Agnelles!
Om jullie verblijf op Domaine des Agnelles te optimaliseren en om jullie te informeren willen we  jullie vriendelijk vragen deze informatie aandachtig door te lezen en daar waar nodig rekening te  houden met deze aandachtspunten.

Algemeen

Telefoonnummer en alarmnummer
Mochten wij niet thuis zijn dan kunnen jullie ons bereiken via ons vaste telefoonnummer 0033 (0)4 68 90 45 35. Dit nummer staat doorgeschakeld naar ons mobiele nummer. In geval van nood kun je bellen met politie en/ of brandweer via 18 of 112.
Ons adres is: 7 Route de Raissac, 11200 Villedaigne.

Privé
Met veel plezier wonen en werken we hier in ons huis, onze Chambre d’hôtes samen met onze 2 lieve kinderen. Zelf maken we ook gebruik van het zwembad, de cour en het huis. Graag willen we jullie laten meegenieten van ons paradijs. Zoals jullie her en der kunnen lezen in en om het huis hebben we bepaalde privé ruimten waar we zelf tot rust kunnen komen en genieten met ons gezin. We vragen jullie deze privacy te respecteren. Tussen 11.00uur en 16.00uur is de “receptie” daarom ook gesloten. Voor dringende zaken zijn we altijd telefonisch bereikbaar.

Sleutels
Aan de sleutelbos van jullie kamer of appartement hangt ook de sleutel van ons huis, de achterdeur. Als we niet thuis zijn, dan sluiten we deze deur af maar jullie kunnen er dan altijd in of uit met de sleutel. Vergeet dus niet de sleutel mee te nemen als jullie van huis gaan. Bij het uitchecken verzoeken wij jullie de sleutel in de deur te laten zitten.

Parkeren
We hebben een parkeerplaats op ons terrein, afgesloten middels de toegangspoort. We verzoeken jullie de auto daar te parkeren om zo onze cour gezellig en autovrij te houden. Op de paden verzoeken we jullie maximaal 10 kilometer per uur te rijden. Wij houden ons niet verantwoordelijk voor eventuele schade of diefstal.

Roken
Het is niet toegestaan om binnen te roken. Buiten roken mag! Gebruiken jullie hiervoor de asbak?

WiFi
We hebben WiFi in alle kamers, appartementen en algemene ruimten. Inloggen kan via de QR codes of op de verschillende kanalen. Het wachtwoord is overal “haveahappystay”.

Luiken
We vragen jullie om de luiken altijd vast te zetten aan de muur of aan de haak op de vensterbank. Door een plotselinge windvlaag kunnen ze namelijk kapot slaan tegen de muur of het kozijn.

Nachtrust
Graag na 22.00uur de nachtrust van de andere gasten en onze buren respecteren.

Airco
Wij vragen jullie de airco’s uit te zetten als er geen gebruik van de kamer of het appartement wordt gemaakt. Ook vragen we de ramen en deuren dicht te doen wanneer de airco aanstaat voor een ebiciëntere werking. Om energie te besparen vragen we jullie zuinig om te gaan met het gebruik van de airco’s.

Meer plezier!
Voor jullie plezier en dat van ons, vragen wij jullie met respect om te gaan met ons huis en onze bezittingen. Het kan voorkomen dat er onverhoopt iets kapot gaat, laat dit ons dan zo snel mogelijk weten zodat we een oplossing kunnen vinden.
Ouders zijn zelf verantwoordelijk voor hun kinderen in en om het huis.

Kamer/ Appartement

Handdoeken
Wekelijks verzorgen we een schone set handdoeken. Mochten er in de tussentijd nieuwe handdoeken nodig zijn, dan horen we het graag. Om het milieu te sparen vragen we jullie echter om zuinig om te gaan met het wassen dan de handdoeken. Het is verboden om de handdoeken te gebruiken bij het zwembad of het strand. Strandlakens zijn bij ons te huur voor € 2,50 per handdoek.

Check in- check out
Jullie kunnen inchecken na 16.00uur en op de dag van vertrek vragen we jullie de kamer of appartement te verlaten voor 10.00uur.

Sleutels
Op de dag van vertrek vragen we jullie de sleutel in de deur te laten zitten om zo het onnodig meenemen van sleutels te voorkomen.

Vuilnis
Dit geldt met name voor de huurders van onze appartementen. De vuilniszakken en overig afval kunnen op straat in de gemeentelijke vuilcontainer worden gedeponeerd. Plastic, papier en overig verpakkingsmateriaal mogen samen in 1 bak. Voor glas staat er ook een container. Restafval mag in een vuilniszak in de daarvoor bestemde afvalcontainer. Gelieve bij vertrek jullie afval en glaswerk mee te nemen. Ook staan er buiten op onze binnenplaats kleine vuilnisbakken. Grote hoeveelheden afval, bijvoorbeeld pizzadozen, maar ook luiers graag zelf even wegwerpen in de containers op straat.

Buiten

Zwembad
Om het zwemplezier voor iedereen, jong en oud, zo aangenaam mogelijk te maken, hebben we het zwembad op het diepste punt 1 meter35 diep gemaakt. Het is dus VERBODEN TE DUIKEN! Binnen de omheining van het zwembad is het om hygiënische reden, maar ook om veiligheid VERBODEN te eten of te drinken!

 

Gebruik tuinmeubilair
In onze tuin staan diverse zitjes en ligbedden waar jullie gebruik van mogen maken. Verplaatsen mag, maar graag wel weer even recht- en/ of terugzetten.
We zijn geen all- inclusive hotel waar je in de avond al een bedje mag claimen door er je handdoek op te leggen, ook nemen we geen reserveringen aan voor bedjes of ander tuinmeubilair.

Buitentoilet
In de buitenkamer bevindt zich een toilet. Dit toilet is uitgerust met een vermaler en een pomp. Het is dus ten strengste VERBODEN maandverband, tampons, toiletdoekjes en dergelijke in het toilet te werpen. Hierdoor zal de vermaler en de pomp ernstige beschadigd raken. Toiletpapier mag wel in het toilet.

Buitenkeuken
In de buitenkamer bevindt zich ook de buitenkeuken. Deze is privé. Het is niet de bedoeling hier gebruik van te maken, noch zaken hieruit mee te nemen voor eigen gebruik.

Waslijn
Naast onze garage bevinden zich waslijnen. Hierop kunnen jullie zwemspullen en natte handdoeken laten drogen.

Wasmachine/ droger
Het is mogelijk van onze wasmachine gebruik te maken. Wasmiddel staat ter beschikking. Haal wel even zakken en dergelijk leeg en klop modder en zand even af, anders gaat onze wasmachine kapot. We vragen € 5,- per wasbeurt en per droogbeurt.

Handdoeken/ strandlakens
Het is verboden de handdoeken van de kamer of appartement te gebruiken bij het zwembad of mee te nemen naar het strand. Strandlakens zijn bij ons te huur voor €2,50 per handdoek.

Eten & Drinken

Drank koelkasten/ Honesty Bar
In de gang staan twee koelkasten waar wij dagelijks frisdrank, bier, wijn en sapjes aanvullen. Ook vind je hier wat snacks. Op de daarvoor bestemde formulieren kunnen jullie noteren wat jullie nuttigen. Wij vragen jullie dit zorgvuldig bij te houden. Aan het eind van het verblijf verrekenen we het gebruik. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling jullie eigen drank koel te zetten in deze algemene koelkasten.
Als jullie een kamer hebben gehuurd, dan kunnen jullie ook gebruik maken van een groentelade in een van de koelkasten (namen van de kamers staan er op vermeldt). Hier kunnen jullie kleine etenswaren koel bewaren.

Serviesgoed
Bij de koelkasten hebben we ook glazen, kopjes, borden en bestek gezet. Deze mogen gebruikt worden door de huurders van onze kamers, de appartementen beschikken zelf over servies. Mochten jullie gebruik maken van drank uit de koelkast, dan is het ook mogelijk gebruik te maken van het serviesgoed. Eigen drank = eigen glazen en serviesgoed. Na gebruik graag de vuile vaat in het daarvoor bestemde krat zetten, wij zorgen voor de afwas. Afval mag in de daarvoor bestemde afvalbak onder de magnetron. Grote hoeveelheden afval, bijvoorbeeld pizzadozen, maar ook luiers graag zelf even wegwerpen in de containers op straat.

BBQ/ buiten koken
Achter ons zwembad hebben we een fijne BBQ plek gerealiseerd. Op de dagen dat we table d’hôtes organiseren is het NIET mogelijk de BBQ te gebruiken. Om het voor iedereen mogelijk te maken een keer zelf te koken, vragen we jullie de BBQ schoon en netjes achter te laten. Na het
koken vragen we jullie het eigen afval te deponeren in de containers op straat en niet achter te laten bij de BBQ of in de vuilnisbakjes op de binnenplaats. Dit trekt ongedierte!

Table d’hôtes
Minimaal 3 keer in de week (in juli en augustus) verzorgen we Table d’hôtes. Meestal op zaterdag, dinsdag en donderdag. In het voor- en na seizoen organiseren we de diners op aanvraag. Afhankelijk van de samenstelling en seizoen starten we om 18.00uur of 19.00uur met het kindermenu, om 19.00uur of 20.00uur beginnen we dan met het aperitief voor de volwassenen. Voor volwassenen vragen we per persoon €32,50 en voor de kinderen €12,-. We zijn geen restaurant, maar waar mogelijk houden we rekening met dieetwensen. Bij de Table d’hôtes is het niet toegestaan eigen drank te nuttigen.

Ontbijt
Voor de huurders van onze kamers verzorgen we dagelijks ontbijt. Tussen 09.00 en 10.00uur staat het ontbijt klaar in de buitenkamer of binnen (afhankelijk van het weer). Op verzoek is het mogelijk eerder te ontbijten (vanaf 08.00uur), geef dit uiterlijk de avond van tevoren door dan kunnen we er rekening mee houden.
Ook voor onze gasten in de appartementen is het mogelijk tegen betaling deel te nemen aan het ontbijt. Voor volwassenen en kinderen vanaf 5 jaar vragen we € 12,- per persoon, voor kinderen tot 5 jaar kost het ontbijt € 6,-. Graag wel de dag van tevoren laten weten zodat we er zeker van zijn dat we voldoende croissants en dergelijke in huis hebben!

Ondanks onze zorg is het mogelijk dat jullie niet helemaal tevreden zijn. Laat ons dit dan tijdig weten, zodat we onze kwaliteit kunnen behouden en/ of verbeteren. Jullie suggesties/ klachten helpen ons het aanbod te verbeteren, jullie complimenten moedigen ons aan!
Wij wensen jullie een fantastisch verblijf!

Met verbindende groeten,
Familie Maters,
Tim, Véronique, Bibi & Hugo